От х:

Днес в x:

Три пъти "не" за Бюджет 2012

Синята коалиция каза три пъти „не” за Бюджет 2012.

"Отрицанието ни е за държавния бюджет, бюджета на НОИ и бюджета на НЗОК", заявиха сините на пресконференция в Народното събрание.

По думите на Иван Костов през последните две години се развива процес на заместване на парламентарния дебат от дебат на "някакви представители на обществеността, които трябва да бъдат експерти".

"Бяга се от политическия дебат, защото нито един политически дебат нямат силата да спечелят от ГЕРБ", допълни Костов.

Според съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров Бюджет 2012 е окончателният отказ от реформи, който са направили от ГЕРБ.

"Правителството не е направило нищо съществено за подобряване на средата за бизнеса. Цялостното поведение на партия ГЕРБ е да не правят нищо. Те запазват всички политики на Тройната коалиция. Това ще води до поетапно избухване на бомба”, каза Димитров.

Според него няма дебат и за БДЖ, защото управляващите нямат решение как да стабилизират компанията.

"В бюджета няма никакви антикризисни мерки. Между Бюджет 2011 и Бюджет 2012 г, разликите са минимални. С този бюджет правителството ще остави икономиката да фалира. В този бюджет има много щедри обещания, но нищо от обещаното няма да се случи. Политическото поведение на Синята коалиция е ясна опозиция, която предлага решение, предлага алтернатива”, заяви още Димитров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини