От х:

Днес в x:

На 29 октомври отваряме достъпа до интернет

С призива „Освободи интернет” група интернет ентусиасти се обръщат към всички организации, компании и граждани да отворят Wi-Fi връзките си за свободен достъп на 29 октомври 2011 г. – рождения ден на интернет.

Инициативата цели чрез отварянето на достъпа до интернет през съществуващите Wi-Fi мрежи в населените места в България да се отбележи 42-ата годишнина от създаването на най-значимия комуникационен канал в света и България да бъде превърната в най-голямата Free Wi-Fi зона в Европа.

Най-голямото предимство на интернет, е че той може да бъде достъпен за всички, смятат организаторите на инициативата.

Само две минути ще са достатъчни на гражданите и компаниите, за да отключат модемите си за достъп до Wi-Fi мрежата на 29 октомври.

Всички организации, подкрепящи инициативата, могат да оставят свободен канал за достъп до интернет и след тази дата, така че България да се превърне в мястото с най-лесен достъп до глобалната мрежа. Така организаторите смятат, че ще се даде възможност на всеки желаещ да стане част от света, благодарение на скъсените времеви и пространствени разстояния, които интернет ни предоставя.

Инициативата се ползва със специалната подкрепа на Атлантическия клуб и Паневропейски съюз – България. Техните председатели Соломон и Гергана Паси са изпратили открито писмо до Европейската комисия през юни 2011 г. за достъп до интернет на територията на Европа. Според тях достъпът до мрежата трябва да се разглежда като най-новата, пета свобода на ЕС, заедно със свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги.

Източник: infoweek.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини