От х:

Днес в x:

Общината не е само Хасково. Хората по селата живеят като в началото на 20 век

В селата няма канализации, няма дърва за зимата, няма пътища, няма дори пощенски клонове – това е трагичната картина, която за пореден път виждам при обиколката си по хасковските села. Това сподели кандидатът за кмет на община Хасково от партия „Българе” Златко Марчев. Няма никаква промяна в селата от години. Хората са прави да се дразнят, че всичко се прави за града. В Общинския съвет гласувахме решение за отпускане на годишна сума за селата, на база брой жители, с която селските кметове да разплащат някои дребни ремонти по тротоари, улици и т.н.. И тези пари не са отпуснати  на нито едно село, т.е. не е изпълнено решението на Общинския съвет, посочи кандидатът за кмет с № 24 в бюлетината. Златко Марчев вече е разговарял с хората от Стойково, Подкрепа, Въгларово, Текето. В някои от тези села няма пощенски клонове, от където хората да получават пенсиите си, а в същото време общински сгради стоят изоставени и се рушат, без да се стопанисват, разказа кандидатът за кмет.

Другият абсурд е , че в Хасково има „Общинско лесничейство” , а по селата няма дърва за тази зима. Хората недоумяват как е възможно това и не виждат решение за отоплението си тази зима, разказа Златко Марчев.

Решението на всички тези проблеми е едно: дисциплина. На първо място финансова, за да се разходват прозрачно парите на данъкоплатците и с тях да се благоустрояват селата. На второ място – административна дисциплина при изпълнението на решенията на Общинския съвет. Защото в крайна сметка Общинският съвет е този, който решава, кметът е само изпълнител на тази воля, категоричен е Златко Марчев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини