От х:

Днес в x:

Професор Овчаров ще обучава 240 доброволци по туризъм

Първата контактна среща между партньорите от двете страни

От 7-ми октомври стартираха срещите по българо-турският проект „Покрий историята без граници“. Той е финансиран със 100 хил евро от програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция на ЕС.

Този проект е резултат от съвместната работа между община Узункьопрю, водещ партньор и две български организации - Общинско Сдружение на Малкия и Среден Бизнес–Хасково и Агенция за Европейска Интеграция.

Проектът фокусира върху по-пълноценното използване на общото културно-историческо и природно наследство за целите на туризма в трансграничния регион. През първия уикенд на ноември ще стартира 2 месечно обучение на доброволци по туризъм, за което ще бъдат избрани по 120 човека – „Културни посланици на добра воля“. Целевата група са ученици, студенти, млади и безработни хора). Почетни гости на обученията в Хасково ще бъдат прочутият български археолог проф. Николай Овчаров и доц. Марин Нешков от Икономически университет Варна.

По проекта ще бъдат изготвени също уебсайт с база данни за региона и „културните посланици”, съвместна туристическа карта и пътеводител на трансграничния регион на английски, български и турски език. През май в община Узункьопрю ще се проведат „Дни на културния туризъм“. Те ще допринесат за насърчаването на трансграничната туристическа мобилност в двете страни и създаването на международен диалог.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини