От х:

Днес в x:

Зарадваха с пилета и кашкавал бедни диабетици

Кашони с продукти задръстиха клубът на Диабетиците

Пиле, кашкавал, маслини, сирене, мляко/кисело и прясно/ и зеленчукови консерви зарадваха хасковските диабетици днес. Пред клубът им на „ ул. Генерал Карцов“ днес бе разтоварен бусът с първия транш по националната програма „Хранителна помощ за социално слаби диабетици“. Траншовете са 4 и от днес ще пристигат регулярно всяка седмица. Всеки хранителен пакет е по около 7 кг.

Хасковското дружество направи всичко възможно да подпомогне най-нуждаещите си членове, и да бъде включено в националната програма, заяви председателят Петър Дялков. За да отпаднат съмненията в справедливото разпределяне на храната, Дялков покани представители на медиите и външни лица, да инспектират дали храната отговаря на списъка и да присъстват на поименното раздаване на одобрените членове. Хранителната помощ имат само диабетиците с най-ниски пенсии, като с абсолютен приоритет са хората с пенсии до 150 лв. Следват тези с пенсии от 150 до 200 лв и малцина от 200 до 250 лв. Само ако някой от по долния списък не вземе своята помощ, тогава храната му преминава за раздаване в следващата по доходи група. Дружеството обаче е решено да връчи хранителните пакети в ръцете на всеки свой член, дори ако трябва да му ги занесе в дома при затруднено придвижване на диабетика.

Проверката на продуктите пък показа че те отговарят строго на изискванията за хранене на диабетици. Грамажите са точни до педантизъм-кашкавал 200 грама, сирене 300, пиле по 1 кг и 200 грама.

Следващият транш с хранителни помощи е на 13-ти октомври, а на 20-ти ще дойдат наведнъж 3-я и 4-ти транш.

Г.Христов

Храната бе раздадена поименно, по списък
Диабетиците бяха приятно изненадани от съдържанието на пакетите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини