От х:

Днес в x:

Джудист-историк ще форсира спорта в областта

Ангел Ангелов

57-годишният Ангел Ангелов ще координира работата на спортните шефове в 11-те общини на областта. Той ще помага на клубовете при разработването на проекти за ремонт на базите, както и да участват в различни програми за финансиране.

Ангелов е назначен като екперт по спорта в областната администрация на 19 септември, но се появи пред медиите за първи път вчера, на срещата при губернаторката Ирена Узунова в чест на Диа Евтимова. Той вече е провел първата си среща със спортните шефове на общините.

Ангелов има богата спортна кариера, но най-големи успехи е постигнал в джудото, където освен състезател (републикански шампион) е бил и треньор. Завършил е „История” в Ленинградския университет. Работил е като спортен експерт в чужбина.

„Европейските страни имат специални програми за подпомагане на спорта, при тях това е държавна политика. Моята задача е подобна – да помагам на клубовете при попълването на документацията за различни проекти, да ги информирам за възможните източници за финансиране, защото много често те не знаят за тях”, каза новоназначеният спортен експерт.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини