От х:

Днес в x:

Губернаторката почете хасковската тенисистка Диа Евтимова

Статуетка „Птица в полет” получи днес като признание за успехите си най-успешната българска тенисистка тази година Диа Евтимова. Подаръкът й бе връчен от областния управител Ирена Узунова в зала „Марица” на администрацията пред родителите й, деца от тенис клуб „Хасково” и журналисти.

„Това е признание за успехите на Диа. Самата тя пък е доказателство, че въпреки кризата и тежкото положение в спорта, при воля успехът е постижим”, каза губернаторката.

Преди две седмици Евтимова вдигна за първи път в кариерата си купа от турнир с награден фонд 50 000 долара в Загреб. Диа е единствената българка, която печели три титли през тази година. Най-напред тя стана първа през март на надпреварата в Анталия с награден фонд 10 000 долара, после се качи и на върха в Ищад, където се разпределяха 25 000 долара. След като през миналата година хасковлийката постигна първата си победа на турнир на WTA срещу Татяна Малек, тогава №85 в света, това лято тя се класира за четвъртфиналите на състезание на женската асоциация с награден фонд 220 000 долара.

Титлата в Загреб донесе на Евтимова 90 точки за световната ранглиста. В публикуваната класация на WTA тя е №147.

„Диа Евтимова прие Коледният бал на спортните звезди, който организираме, да бъде под нейния патронаж”, заяви Ирена Узунова, която на свой ред получи от бащата на Диа – д-р Евтимов флагче на федерацията с автограф от младата тенисистка. Освен това предстои и среща с младите надежди на хасковския тенис на кортовете, където те ще могат да премерят сили със звездата.

Тодор Кръшков

Букет за майката на Диа

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини