От х:

Днес в x:

16-годишен свика протест срещу цар Киро в Хасково

Новите шадравани ще бъдат арена на протеста срещу Цар киро

16 годишен ученик от Хасково организирал чрез Фейсбук протест срещу Цар Киро в Хасково. Началният час на мероприятието е 19 часа на площад Свобода. Акцията била част от подобни инициативи, които днес заливат страната. На много места в митингите се включват групи с екстремистки уклони, футболни агитки и рокери, което изправя косите на органите на реда.

Няма разрешение за протест на площад „Свобода“ от 19 часа, стана ясно от справката която направи Haskovo.net. Полицията обаче се презастрахова и е отделила 40 души които да охраняват мероприятието. 20 ще бъдат на първа линия, още 20-в резерв.

Фейсбук групата която призовава за протести срещу Цар Киро в страната наброява вече 30 000 души. В Хасково обаче се очаква, евентуалната посетеност на събитието да бъде минимална. Хасковските рокери и местните футболни фенове, категорично отрекоха участие.

Полицията пък е открила и разпитала 16 годишният организатор. Предполага се че чрез лични контакти той е увлякъл поне няколко десетки души в инициативата си. Момчето обаче е освободено, понеже не е извършило престъпление, въпреки че не е действало по каналния ред за да обезпечи нужното разрешение. То се изисква от община Хасково, която с писмо иска от полицията охрана на събитието.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини