От х:

Днес в x:

Новозагорец рекордьор на кроса Димитровград-Хасково

Шабан Мустава "разби" съпреници и рекорди

Шабан Мустафа от Нова загора пробяга рекордно бързо разстоянието между Димитровград и Хасково на традиционният крос за празника на областния град. Той измина 14 км и 200 метра са 46 мин 07 секунди. Естествено, участниците в кроса не са професионалисти.

Всъщност върховото постижение на Шабан е неофициално, защото, както се оказа никой не записва времената на победителите през годината, въпреки че кроса се провежда за 26-ти пореден път. Участници и организатори обаче признаха, че от последните 5 години не си спомнят някой дори да е бил близо до Шабан, дори и самия той, тъй като е печелил кроса и друг път. „Взел е допинг” пошегуваха се кибици.

Загорецът отнесе втория Станислав Ламбев, също от Нова загора с повече от 4 минути - 50.11 мин. Трети на близо 2 минути изоставане на нареди Йордан Андреев от Добрич-51.56. Най бързия хасковлия бе полицаят от хасковското РПУ Антон Ангелов. Той пробяга дистанцията за 55 мин и 12 сек и се класира 7-ми. 7 Дами се включиха в надпреварата, като най-малката бе Елена Христова-на 14 години. Най бърза сред нежния пол обаче стана търновчанката Румяна Паневска. Цялото семейство Паневски бе дошло за маратона, като съпругът Владо Паневски все пак изпревари жена си.

Две емблематични фигури за хасковският маратон бяха сполетени от невероятен карък, точно в навечерието. Един от доайените му, данъчен номер 1 на Хасково Димо Маринов, се контузи в кръста и отказа участие. Макар и с травма в крака, победителят от минали издания Величко Димитров се включи в надпреварата и дори влезе в челната десетка. който си може-може

 Наградният фонд за 42-та участници бе 2000 лв. Призират се първите 6 и победителите във всяка възрастова група.

Г.Христов

Макар и с контузия, Величко димитров ги размаза във възрастова група 40-50 години
Румяна Паневска/вляво/ бе най-бързата дама и 9-та в генералното класиране
В името на семейния мир, тя пропусна съпруга си Валдимир отпред
Изненадващо по вързастните бягаха по-добре от младите
Дамите се държаха в основната група до към разклона за село Крепост. После се умориха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини