От х:

Днес в x:

Рекорд на Гинес за пица с 254 вида сирена

След няколкомесечна административна процедура, Книгата на рекордите на Гинес призна титлата за пица с „най-много видове сирена“ на френския майстор на пица Бено Брюел от Лион.

След месеци административна работа, за да докаже, че е използвал всички посочени от него съставки, майсторът на пица Бено Брюел, най-накрая получи потвърждение, че е счупил рекорда на Гинес, като е използвал 254 различни вида сирена върху пица с диаметър 30 сантиметра.

Оценката се базира на видео, публикувано през февруари от френски „ютюбър“, който прави статии за готвенето на своя канал и в което е записано приготвянето на рекордната пица на Брюел.

В това видео майсторът споделя, че е бил принуден да счупи предишния рекорд за пица, покрита със 154 вида сирене, след като научил, че той се държи от австралиец. Според Брюел този рекорд трябва да принадлежи на французин, защото страната му е прочута в цял свят с хубавата си храна.

След внимателно вземане на проби и измерване на всяко парче сирене, продължило два часа, Брюел успя да събере творението си, за което използва над килограм и половина сирене.

Цената на тази пица с 254 вида сирене е 1000 долара. Това не я превръща в обикновен елемент от менюто на ресторанта, в който работи Брюел, но някои късметлии имаха възможността да опитат неговия кулинарен шедьовър и да изядат парчетата, за които са заплатили по 50 евро. 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини