От х:

Днес в x:

Отстраниха Данчо Долара. Тротоари тероризират хасковлии. Преглед на регионалния печат

"Грък с АТВ се разби на офроуд" чело на "Новинар Юг".  Никос Кагас не могъл да вземе остър завой по черен път край хасковската мотописта и се преобърнал с АТВ-то си в напоителен канал. Той е натрошен, но в съзнание, уточнява "Новинар". Темата е водеща и за "Хасковска Марица", които уточняват "150 килограмов грък се метна в дере". Заради огромното си туловище, пострадалият едва бе изкаран от канала за да бъде качен на линейката, която пък едва стигна до мястото на инцидента. Той се случи на черен път от хасковската мотописта към село Манастир. Пострадалият е с травма на гръбначният стълб. Още не се знае какви ще са последствията от нея. Офроуд обиколката на областта, която включва и гръцкият град Орестиада започна след края на международното състезание за офроуд/без път/ пилоти, което се проведе в края на миналата седмица в Кърджали.

"Долара доказва на Дора, че мотопистата е писта" Анонсирана над главата, темата е развита на втора страница на "Новинар Юг". Шефът на общинска служба земеделие Йордан Атанасов-Долара е отстранен от работа до петък. В този период той ще трябва да убеди с документи шефката на областна служба земеделие  Дора Ангелова, че хасковската мотописта е изградена върху предназначена за целта земя. Долара обяснява че там е имало писта още през 70-те години. Обясненията му ще бъдат изслушани в петък от дисциплинарна комисия.

"Син уби майка си в катастрофа" водещо на страница 3-та. Синът на загиналата Жулиета Маркова е бил с отнета книжка. Въпреки това обаче той седнал в семейното Мицубиши и предизвикал катастрофа на пътя Добрич-Хасково. Причината-висока скорост. С това жертвите на войната по пътищата стават 15 от началото на годината.

Това горе долу бе годишната норма на загиналите в Ирано-Иракската война продължила 8 години-1980-1988 години и световните медии наричаха това "касапница".

"Скорпиони плъзнаха из Хасково, не са отровни". Твърдението е на доктор Дончо Русевски, бивш лекар на сините ни каски в Камбоджа. Човекът видял много скорпиони в Азия и ги разпознал и в Хасково между улиците Бургас и Велико Търново. Нашенските скорпиони обаче не били отровни.

"Пригответе една минимална за първолака"-оценка на страница 6-та. Поне минимална заплата струва екипировката на първолаците, изчислява вестника.

"Хадбалистките ни №1 на плажа". Нашите момичета спечелиха плажната титла на хандбалното първенство в Приморско. Отделно подчертали превъзходството си с перфектните си тела. Състезанието бе за девойки, хасковлиики бяха под ръководството на Ирина Миладинова.

Новинар го завършваме с култовата оценка на Валери Найденов за кандидат-президентите Плевнелиев, Кунева и Калфин: "Еднакви са като 3 сапуна по средата на употребата им.."

"Гледаме артефакти на снимка, оригиналите в сейфове" чело на "Хасковска Марица". Находките на хасковският исторически музей са представени в музея на тракийското изкуство в Александрово. Или поне част от тях. От години археологическата зала на хасковският исторически музей не се използва заради висока влажност. Тъй като историците не могат да размотават ценни артефакти, те подготвили мобилна изложба с фотоси на каймака на находките от неолита до наши дни. Сред гвоздеите в програмата са чаша от времето на  византийският император Юситниан 1 Велики управлявал през 6-ти век, както и така наречената Микенска рапира-меч изработван само в околностите на древна Микена-една от двете люлки на великата Критско-Микенска Цивилизация. Тя е достигнала разцвета си през второ-първо хилядолетие преди новата ера и късната и фаза е увековечена в омировата Илиада. Цар Агамемнон, който води гърците в Троянската война е микенски цар...

Ако беше открита от българският Индиана Джоунс, Николай Овчаров, рапирата щеше да бъде посочена като личното оръжие на Агамемнон с което той е пронизал цар Приам при падането на Троя. Едни други археолози разкопавали в Димитровградско от 10-на години пък сигурно биха стигнали до прозрението, че Траките са емигрирали Микенци след краха на цивилизацията им...

Страница първа завършват две огромни снимки на гърка Никос кагас който вчера се обърна в напоителен канал със своето АТВ. Статията на стр. 3-та.

"Тротоарите в Хасково терор за пешеходците" темата на броя. На страница 4-та четем че гражданите няма откъде да минават заради продължаващият с месеци ремонт на тротоарите в града. Пешеходци, особено майки с колички, се принуждават да вървят по платното. Граждани изразяват учудване защо се ремонтира приличният бул. "Раковски" докато други улици, видимо в по-разбито и окаяно състояние си стоят недокоснати. Пример е улица "Георги Кирков"

Хасково е хубав град ако гледаш центъра, но е кошмарен и неустроен, веднага щом кривнеш от него, заключават хасковлии. Глас народен, но политиците са правят на Боже и ни казват, че това което всъщност виждаме не е вярно. Пропадаме, но всъщност летим..

"Искат щаба на дивизията за спортен комплекс" По идея на губернаторката Ирена Узунова, бившият щаб на дивизията на бул Раковски и Дунав да се обособи в спортен комплекс който да бъде ползван безплатно от граждани и училища. Имотът щял да се управлява директно от областна администрация. Утре в Хасково пристига военният министър Аню Ангелов, който е хасковлия. Ако той разреши, сделката става факт. За целта, огромният имот трябва да бъде преобразуван от публична държавна в частна държавна собственост. Аню бил съгласен.

"12 годишен катастрофира с мотор", на крими страницата. 12 годишният се е ударил в лек автомобил поради неспазване на дистанция и опит за изпреварване на булевард "Освобождение". Хлапакът се отървал само с охлузвания.

12 годишен!!! Има поне двама кандидати за бой и те не са на 12 години.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини