От х:

Днес в x:

Кметът готов да плаща авансово на Михаля. Министър Игнатов не дава Панайотов. Преглед на регионалния печат

Кметът готов да плаща авансово на Михаля, пише в акцент на първа страница „Хасковска Марица”. Повод за ироничното заглавие е днешното извънредно заседание на ОбС, което вероятно няма да се състои. За него кметът Георги Иванов бе внесъл искане да бъде упълномощен да подпише записи на заповеди по договори за безвъмездно финансиране, за може общината да получи авансово плащане. Според съветниците от ГЕРБ обаче за да получи такъв аванс, администрацията трябва да е сключила договор с изпълнител. Такъв няма. Няма дори обявена процедура за избор на фирма. Значи кметът е готов да плаща авансово на Михаля, коментират пред изданието съветници.

Стефан Димитров даде още 1.6 млн. лв. на кръга НЕО, анонс над главата във вестника. „Неохим инженеринг” е обявена за победител в обществената поръчка за саниране на училищни сгради в Димитровград. Вестникът припомня, че фирмата е еднолична собственост на „Неохим”, в който съдружник и член на управляващият орган е бащата на кмета Стефан Димитров – Димитър Димитров.

Кожното пред фалит, иска 100 хил. лева от общината, водещо заглавие на първа страница. Оскъдните средства на диспансера може да станат причина за затварянето му.

Кметът на Крум съди 80-годишни за клевета, акцент от 3-та. Селският управник Георги Ангелов завел седем иска за оклеветяване, сред ответниците има 80-годишни. Те ще трябва да ходят до София, защото оклеветяването било по БTВ Екшън – предаването „Хрътките”.

30 хил. автомобила с гастарбайтери тръгнаха към България, пише в голям материал на 4 страница. Темата е летния поток към Турция. Пътуващите били изненадани от липсата на катаджийски рекет тази година, заключава Анадолската агенция, цитирана в материала.

Каяджик, откъс от книгата на Димитър Шалапатов за съдбата на тракийските бежанци, е публикуван на 5 страница.

Министър Игнатов не дава Панайотов, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Това съобщил за вестника координаторът на ГЕРБ в региона Иван Петров. По думите му номинацията за кмет на шефа на инспектората се посрещнала на нож от просветния министър. Сергей Игнатов дава много висока оценка за професионализма на Иван Панайотов и явно не иска да се разделя с него.

Човек на Иван Петров жъне, докато е в болнични, акцент над главата в броя. Човекът на Петров бил Тенчо Тенев, махнатият замшеф на КАТ София, който жънел по време на отпуска си по болест.

Безпаричие мори кожното, акцент на 2-ра.

10 хасковлии поискаха на газ, друго заглавие от страницата. Толкова са подали заявка за включване в мрежата, която „Ситигаз България” изгражда в Хасково.

МВР нищи тв изяви на ченге срещу кмет, дописка от 3-та. Кметът е управникът на Крум Георги Ангелов, а ченгето – Недю Иванов.

Други въпроси имате ли? Под това заглавие вестникът публикува интервю с кмета на Димитровград Стефан Димитров, който упорито отказва да отговори на въпроса дали ще се кандидатира на изборите наесен.

На същата 6 страница е поместено и кратко интервю с депутата Иво Димов, който пък бе номиниран от ГЕРБ за кмет. Двамата – Димитров и Димов, се хвалят взаимно.

Нищо интересно на спортните и забавните страници.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини