От х:

Днес в x:

Спецполицаи спипаха осъден наркотрафикант, крил се 2 г. в с. Добрич

Къщата, в коятосекриел наркотрафикантът. Седналият пред входа е Тилев. Снимки: МВР

Полицейски спецчасти арестуваха осъдения за наркотрафик Тихомир Тилев в димитровградското село Добрич, информираха от МВР Хасково. Мъжът две години се е укривал от правосъдието. При задържането не е оказал съпротива.

През май тази година е получена информация, че Тилев се укрива в покрайнините на Димитровград и скоро е локализирано мястото - къща в димитровградското село Добрич, собственост на негов приятел. Със съдействието на специализираните полицейски части, той е задържан. Полицаите са имали предположения, че може да е въоръжен и опасен, но при задържането Тилев не е оказал съпротива

В продължение на 2 години той се укривал от правосъдието

Тихомир Тилев е издирван във връзка с присъда от 2009г. по дело от 2004г. Тогава Тилев заедно с още трима е задържан да пренася 26,5 кг хероин от Турция за страни от Западна Европа.

Първоначално Тилев е бил с мярка „задържане под стража”. През 2005г. Софийския апелативен съд е заменил мярката с домашен арест, след което Видинският съд я променя в гаранция от 1000 лв през юли 2005г. През 2009 г. Тихомир Тилев е бил осъден от Хасковския съд на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева. Присъдата е потвърдена от Пловдивския апелативен съд през ноември 2009 г.

Припомняме, че на 1 юли 2004г. на ГКПП-Връшка чука, при щателна митническа проверка на микробус „Мерцедес”, в специално пригодени тайници в гредите на автомобила бяха открити 46 пакета хероин с тегло 23,675 кг. В колата пътували 27-годишен мъж от хасковското с. Книжовник и 30-годишен мъж от Кържали. Полицейските служители  установили, че организатор на трансграничния канал е Тихомир Тилев и 60-годишният му баща.

Haskovo.net

Скривалището
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини