От х:

Днес в x:

Кметът Георги-земеделец. Булдозери за Баневи. Преглед на регионалния печат

"Кметът Иванов трупа пари от земеделие и животновъдство". Констатацията е на вестник "Хасковска Марица" след справка с декларацията на градоначалника пред сметната палата. От там е видно, че Иванов е спечелил 25 хиляди лева от "непреработена растителна и животинска продукция и тютюнопроизводство". От стопанска дейност е спечелил още 3300 лв над кметската си заплата. Заедно със съпругата си са спестили 74 хиляди лева. Семейството обаче виси с кредит от 70 бона. На този фон стопанинът на Димитровград Стефан Димитров изглежда направо богаташ. Той спестил 550 хиляди лева.

"Изметоха града заради липов цвят", чело на вестника. Ромски бригади от цялата страна "ометоха" Хасково заради билката, която търгуват много изгодно в пунктове-3.50 лв килото. Ромите не подлежат на санкция, защото не берат от дърветата и не им нанасят вреди. Друг е въпросът, че от този липов цвят после се прави чай или козметика, а какво още има в ромските чували, вероятно може да се установи само с химически анализ. Такъв едва ли се прави.

"Запорираха 270 сметки на борчлии" Данъчните погнаха длъжниците. Най-ефективният метод бил запорът върху заплати и движимо имущество, обикновено кола.

"21 годишна скрила близо кило хероин в бельото си"-водещо на крими страницата. Периян и брат и Меджун ги грози от 15 до 20 години затвор, обвинени са в трафик на дрога. Изобретателната девойка вчера припадна в съда. Имала високо кръвно и тахикардия. Впоследствие бе стабилизирана и делото срещу нея продължава. За присъдата вероятно ще трябват две линейки предвид очаквано изостряне на състоянието.

"Мариела Златева ще съди България в Страсбург"-темата на броя на стр. 4-та. Дотегналата на всички сага около началника на образователния инспекторат, вчера намери естествения си завършек Златева бе назначена и уволнена в рамките на минута. Отново ще съди държавата. Ако не в български съдилища-то в Страсбург.

Едва ли ще стигне чак до там, защото в българския съд редовно печели делата си. А от уволненията-неустойките си.

Темата е водеща и за "Новинар Юг"- "Подчинени уволниха Златева". Акцентира се че заповедите за назначение и уволнение са връчени от Иван Панайотов и заместника му Иван Ванчев. Макар и шеф на инспектората, Панайотов би бил подчинен на Златева при нейно възстановяване. Такова бе факт вчера и в качеството си на подчинен, Панайотов уволнил шефа си.

Колко хора биха дали мило и драго да са на негово място.

"Пуснаха моста в Симеоновград, изкърпват 20 км от Е-80" Бетонният мост над Марица е завършен в срок. Спешно са започнали ремонти на Е-80 от село Горски Извор до 5-ти километър в Хасково.

На крими страницата-дрога и секс. Изборът на теми е интересен защото вчера в съда се гледаше делото на Европът срещу община Хасково. Фирмата запорира сметките на общината за едни три милиона лева, а общината пък оспорва качеството на предизборният асфалт от 2007-ма година. Тези подробности научаваме в "Марица", докато в "Новинара" се осветляваме, че тарифата  на известната проститутка Стоянка Михова е 10 лв. за пълна програма. Че обслужва възрастни хора и после ги краде. След кражбата на 100 лв от дядо, тя избягала в Стара Загора. Нищо чудно случаят да се предаде на Интерпол заради своята значимост.

Извън крими страницата научаваме че : "Съдът: булдозери за 750 м незаконна ограда на Баневи" Оградата която опасва бащиният имот на фамилия Баневи в село Спахиево е незаконна и трябва да бъде съборена. Решението на хасковският административен съд потвърждава заключението на РДНСК.

Нищо интересно по спортната страница.

Това бяха темите от днешния регионален печат.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини