От х:

Днес в x:

Младежи се учат на доброволчество край басейн

16 младежи преминаха първи обучителен тренинг на тема „Същност на доброволчеството.Общуване, подкрепящо поведение. Работа в екип.” Учениците са доброволци от Сдружение „Таланти”-Хасково.

Младите хора се обучаваха интензивно и много се забавляваха. Като доброволци в дом „Надежда”, чрез този проект те получиха възможност на обучение в доброволчество. Запознаха се със същността на доброволчеството, с Европейската харта на доброволеца и Проектозакона за доброволчеството в България, научиха се да общуват по-качествено и да работят в екип. Особен интерес за тях представляваха интерактивните методи, работата в малки групи и театрализирането на задачите. След ползотворните занятия край басейна на комплекс „Дружба“ с китарен звън и песни те продължиха своята екипна работа.

Тренингът е поредната инициатива по изпълнение на проект „Три поколения заедно-помним и творим” по Програма „Младежта в действие”.

 Младежите очакват втория обучителен тренинг включен в програмата на дейностите по проекта, който ще се проведе в началото на месец юли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини