От х:

Днес в x:

Кинова и Хубенов в спор за шефския стол в Инфекции

Дългогодишният началник д-р Петър Хубенов среща предизвикателство за поста си

Утре ще стане ясно кой е новия шеф на хасковското инфекциозно отделение, след като днес е проведе конкурс за неговия началник. За шефското място в едно от най-натоварените хасковски отделения на МБАЛ спорят дългогодишните лекари в него д-р Петър Хубенов и д-р Красимира Кинова. Двамата днес са се явили пред конкурсна комисия за да защитят концепциите си.

Отделенията по хирургии, второ вътрешно и хемодиализа запазват настоящите си началници. Това са докторите Живко Атанасов, Костадин Василев и Владимир Попилиев. Те кса били единствените кандидати.

Мераклиите за шефове на отделения бяха спирани от новото изискване за наличие на специалността „Здравен мениджмънт“. За цели 13 отделения няма кандидати за тази специалност и конкурсите са отложени за есента. До тогава желаещите трябва да завършат или поне запишат за следване тази магистратура. От тази година тя се предлага в магистърските програми на хасковското УНСС.

Нервно отделение, АГО и Кардиология са единствените които тази година няма да се явяват на конкурс. Причината е, че те сториха това преди година а по закон конкурсите са веднъж на всеки три години. Отделенията си запазват настоящите началници.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини