От х:

Днес в x:

Данъчните търгуват злато за 750 хиляди

Сред заловените изделия има и такива направени от 22-каратово злато

26 килограма златни и сребърни накити, повечето от които конфискувани на митница Свиленград, пуска на търг НАП Пловдив. Бижутата са открити при опити за контрабанда, но има и такива, които са отнети в полза на държавата от Районна прокуратура Пловдив и Окръжен съд Хасково. Бижутата са разделени по групи, като за всяка поотделно ще се водят различни търгове. Депозитът за участие е 20% от стойността на всяка група изделия. Трябва да се внесе до четвъртък тази седмица включително.

15 килограма са златните украшения, 11 килограма тежат сребърните. Всички те са селектирани в 30 групи. НАП Пловдив напомня, че в подобни търгове могат да участват фирми с лиценз от Министерството на финансите, издаден съгласно Валутния закон.

От днес до сряда на обяд кандидат-купувачите могат да огледат накитите.

Между златните бижута освен масовите 14 и 18-каратови, има и 22-каратови с високо съдържание на злато. В същия срок в сградата на НАП Пловдив на ул.”Скопие” №106, корпус 2 се приемат и ценовите предложения. Те могат да се носят на място, да се изпращат по пощата или чрез куриер.

До края на следващия месец НАП Пловдив планира продажбата на още 21 килограма златни и 9 килограма сребърни накити. Очакванията са с двата търга в бюджета да влезнат поне 2 милиона лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини