От х:

Днес в x:

Просветата засекрети матурите още за ден

Зрелостниците ще почакат още за резултатите от матурите

Резултатите от проведените на 17 и 19-ти май зрелостни изпити са засекретени поне за ден, въпреки че имаше индикации да станат известни днес. Вчера ръководството на регионалния инспекторат в Хасково бе в София, а вечерта министър Игнатов направи обобщението че тазгодишните матури са по-добри като резултати от миналогодишните /като резултати/. Днес се чакаше откриване достъпа до данните. Опитите на зрелостници да проверят оценките си в zamaturi.обаче удариха на камък, съобщиха самите те. В сайта на МОН ги посрещнало уточнението, че данните ще са готови до 6-ти юни. И помолиха за още информация. „Утре министърът ще даде пресконференция и резултатите от матурите ще са налични по места“ дипломатично обясни шефът на местната просвета Иван Панайотов.

В Министерството пък даваха енигматични отговори относно матурите. Те се люшкаха между обяснения, че трябва отново да се проверят резултатите и че резултатите още не са готови. Макар че обобщението на министър Игнатов за „по-добрите матури“ не може да стане без ясни крайни резултати.

Успешното издържане на зрелостните изпити е ключово за получаване на диплома за завършено средно, и за кандидатстване във ВУЗ. За не издържалите има есенна сесия-на 31-ви август и 1-ви септември.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини