От х:

Днес в x:

Осъдиха БГ сводник ”татуирал” жертвите си с нож

24-годишният Росен Стоянов е осъден на 6 години затвор за сводничество от съд в Брюксел, след като властите установили, че е принуждавал три жени да проститутират в редица страни от ЕС.

Българинът принуждавал жертвите си да проституират между май 2008 г. и април 2010 г. в България, Германия, Холандия и в Белгия - в Гент и в Брюксел, съобщава изданието "Дерниер йор", цитирани от БТА.

Основната жертва на Стоянов била принудена да проституира още когато била 16-годишна, като първо била накарана да работи по тротоарите в София, а след това била развеждана из Европа, се посочва в информацията. Разследването установило, че две жени са работили за него през 2008 г. в района в Брюксел, известен с възможността за наемане на проститутки.

На 27 януари миналата година служители на властите, заети с контрола над проституцията, предприели проверка на основната жертва на Стоянов в бар, недалеч от посочения район. Те установили, че момичето току-що е навършило пълнолетие, макар да го наблюдавали от няколко месеца и да знаели, че то проституира редовно. При разпита момичето заявило, че заедно с нея за Стоянов работи още една непълнолетна девойка. Подсъдимият им прибирал всичките изработени пари, като им оставял по няколко евро седмично за посрещане на най-основни нужди.

Той ги татуирал насила, а на рамото на едната от тях изрязал с нож псевдонима си "Шани". Когато решавал, че не са спечелили достатъчно, той ги пребивал. Разследването открило и трето момиче, което работело за Стоянов. В информацията се отбелязва, че българинът вече изтърпява присъдата си в затвора.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини