От х:

Днес в x:

Полицията би демонстрантите в Барселона (видео)

Снимката е качена преди 2 часа в в tweeter - http://twitpic.com/534ban/full

Полицейски части за борба с безредиците използваха гумени куршуми и палки, за да разпръсне протестиращите срещу кризата в Барселона в петък 27 май 2011 г 

Около 50 (според АФП) демонстранти седят на улицата, за да блокират общинските камиони, които трябваше да «почистят» палатковия лагер на площад Пласа де Каталуня. Петима души са били откарани в болница от бърза помощ. Общо 43 души, включително един полицай са били лекувани, най-вече за леки наранявания, включително психологически шок.

Акцията е първият опит за разчистване на демонстранти. Протестът е мирен и няма официално движение, профсъюзи или партия, които да стоят зад него. Всъщност младежите, които са преобладаващата част от хилядите хора, излезли по улици и площади, изразяват по мирен начин недоволството си именно от политиците и банките. Обхваналото цялата страна движение започна на 15 май и в момента набира скорост като интернационално. 

Потресаващите кадри как полицията бие с палки, по-скоро сопи, седящите по земята младежи с вдигнати ръце бяха излъчени по националната телевизия. http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3548570

Активистите обещават да се върнат.

Демонстрантите са известни като "възмутените", "М-15" (рождена дата на движението), и "испанската революция".

След многохилядни митинги в Мадрид, протестиращите там остават на  лагер на централния площад Пуерта дел Сол, но по-малобройни отколкото бяха в навечерието на 22-ри май, денят на общите избори в Испания. 

Протестиращите в Мадрид се подготвят за следващи акции, които ще бъдат планирани в неделя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини