От х:

Днес в x:

Северните майки отново в акция, искат детска площадка

Майките от северната страна на Първомай отново проявяват гражданска инициатива. Този път те организират подписка за изграждане на детска площадка в градинката пред пощата. Всяка вечер там се събират деца на всякаква възраст и майки с колички. Мястото е сенчесто, има пейки и е отделено от улиците, по които се движат автомобили. Инициаторките вече са разговаряли с кмета на града и са получили от него уверение, че ще помогне. Пред parvomai.net кметът Ангел Папазов потвърди, че ще се намерят пари за няколко детски съоръжения, които да бъдат монтирани в тревните площи на паркчето.

Досега са събрани над 160 подписа, с които гражданите подкрепят инициативата за изграждане на нова детска площадка.

Недалеч от пощата е старият детски кът зад гарата. Той със сигурност е на повече от 25 години. Съоръженията и пейките са наскоро боядисани. Наблизо живеещ родител е обезопасил пързалката. Въпреки това майките предпочитат сенчестите алеи на парка пред пощата.А и там има повече пейки и алеите са по – равни.

Интересът на parvomi.net към инициативата на майките отново предизвика забележки и коментари за това, че преминаването през подлезите с детска количка е изключително трудно. Подписката за „съединяването на града“ продължава. Желаещите да я подкрепят могат да го направят при Янко Диков

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини