От х:

Днес в x:

Стотици отсвириха Далчев. Бистро вместо църква. Преглед на регионалния печат

"34 проспаха Далчев, стотици го отсвириха", водещо заглавие в "Новинар юг". От близо 2200 зрелостници, които вчера се явиха на задължителната матура по български език и литература, стотици излязоха предварително от изпита заради падналия се поет Атанас Далчев. "Мога да напиша нещо ама ще ми се смеят" оправдава се зрелостничка, напуснала изпита веднага след като бе разрешено това-1 час след началото.

Всъщност родното образование често изпитва "удоволствие" да ни прави за смях.  Особено смешно става, когато тръгнем да продаваме наученото на работодателите си. Не напразно почти никой в България не си работи по специалността. За чужбина няма какво да говорим.

"И столичанка за кмет на Хасково" Столичанката била Фани Христова. Тя приела софийско гражданство, за да улесни покупката си на нова Тойота. Тоест, някой дори не е "хасковлия" ,а се кандидатира за кмет!!! По темата има и редакционен коментар.

И какво от това? Ако Роман Абрамович пожелае да стане кмет на Хасково и да дойде с милионите/милиардите/ си тук, ако ще и марсианско гражданство да има. Добре дошъл.

"Музеят на Александрово с шеф и трима нови екскурзоводи" Щатовете за общински служители се увеличават. И то шефски. Новият началник се казва Валентин Димитров. На 55 години. Никога преди не е работил в музей. Сигурно обаче е работил като шеф.

"Данъчното събра 4.5 млн лева" чело на вестника. Постъпленията са отчетени от началникът на местната хазна Димо Маринов. Има и рекорд-176 бона внесени за ден в "Общински приходи". Изпълнен е 34 % от годишния план. Рекордьорът по пера е данък "смет"-цели 2 млн.384 хиляди лева. Сумата е от старата по-висока ставка. Новата, двойно по-намалена от общинския съвет, се жали от кмета в съда и не е влязла в сила.

"Вдигат кооперация върху терен за храм" чело на "Хасковска Марица". Апетитен парцел в центъра на Димитровград трябвало да бъде място за строеж на храм. Такава била идеята когато теренът се актувал като общински през 90-те години. След като години наред тази идея не помръдвала от мъртвата си точка, местният общински съвет преобразува предназначението на парцела, по искане на фирма, пожелала да изгради бистро със зимна градина. Местенцето е в парка до "ОУ "Пенчо Славейков". Бистрото и зимната градина са 260 квадрата, но трябва да се смени статутът на целия парк. Когато това стане, там вече може да се строи и най-вероятно ще изникнат кооперации, притесняват се от църковното настоятелство. Вестникът обещава продължение на скандала в утрешния брой.

"Затварят пощите в 231 села" Толкова са селищата в региона с население под 800 души, които по решение на комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ ще останат без свои пощенски клонове.

"Река Банска пълна с мъртва риба". Материала е илюстриран със снимка на купчина мъртва риба по бреговете на малката рекичка течаща между Минерални бани и Димитровград. През дните когато е станало замърсяването,сряда и четвъртък миналата седмица, по цялото протежение на реката е имало такива купчинки. Това не попречи на РИОСВ да разпространни /едва/ вчера прессъобщение, в което измрелите екземпляри са  само 10!! край Добрич и 80-100 край Димитровград. Така че това на снимката сигурно е цялата измряла риба на Добрич, че и малко отгоре.

Снимките на Haskovo.net пък вероятно са от друга риба. На тях измрелите рибоци бяха стотици и то само в един малък участък. И то 4 дни след замърсяването. За РИОСВ обаче гледната точка е друга. Или нямат стимул за гледане.

"Отчуждават 55 имота за ремонт на път" Областният Данев си изпълни обещанието до края на май да се отчуждят парцелите необходими за ремонта на пътя Симеоновград-Гълъбово. Имотите са в най-проблемният район-селата Пясъчево и Калугерово. След края на процедурата, започва строежът на скандалния пътен участък. Той нашумя с това че част от подлежащото за ремонт трасе е в самия Симеоновград и точно там 6 младежи бяха сгазени от автомобил на Великден. Водачът бе пиян, но като една от причините за зверската катастрофа, се сочеха дупките по уличното платно. Веднага след това от ГЕРБ обявиха че през последните години кметицата на Симеоновград не си е мръднала пръста за да започне ремонт на пътя и те ще се заемат вместо нея. Заели са се. Да видим как ще свърши. В България първи копки много, завършени обекти малко.

"Нулев интерес към избор на екип в АГО", водещо на втора страница.  За пръв път интереси на пациенти и лекари съвпадат толкова пълно-нито акушер-гинеколозите, нито родилките искат услугата "избор на екип". Първите, щото са малко парите, вторите щото ги намират за много. Сега поне на теория, здравноосигурените лица не плащат за раждане.

"Кметът не пуска Бареков в Хасково", водещо на криминалната страница. Може и за криминално да се сметне-кмет отказва да пусне национална телевизия в града, с думите че не е длъжен даже и да обясни Защо. Проектът на ТВ 7 засяга 34 града в страната и се нарича "Гореща Точка". В рубрика "микрофонът е ваш" всеки гражданин може да каже в национален ефир, къде го стяга чепикът, какъв според него е най-големия проблем на града, в който живее.

Всеки, но не и хасковлията, щото го отрязаха от ефира. Сигурно щото няма проблеми, но и да има-трябва да си трае. На някои това даже им харесва. Така де, всяко стадо се научава да си харесва пастира.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини