От х:

Днес в x:

Ново силно земетресение разтърси североизточните части на Япония

Земетресение с магнитуд от 6,1 разтърси рано тази сутрин североизточните брегове на Япония, предаде Франс прес, като се позова на американския Геофизичен институт.

Трусът е регистриран в 5,57 часа местно време на дълбочина от едва 11,2 километра под морското дъно, на 190 километра източно от Мориока, на остров Хоншу. Последваха нови два труса с магнитуд от 5,5 и 5,7, епицентърът на които е бил съответно на територията на префектура Фукушима, в окръг Хамадори, на дълбочина от 10 километра и на 147 км югоизточно от град Мито в префектура Ибараки, на дълбочина към 14 км.

Засега няма данни за евентуални жертви и щети, предава БТА. Тихоокеанският център за тревога при цунами не е издал предупреждение за опасност от подобни катастрофални вълни.

До момента в Североизточна Япония са регистрирани пет труса със сила, варираща от 4,1 до 6,1, като най-силният е бил 5,01 часа местно време. Всеки един от тях се е усетил във всички райони на северните и централните части на остров Хоншу, в това число и в столицата Токио.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини