От х:

Днес в x:

Португалски ученици се учат от хасковски юристи

Португалците гостуваха на Емил Георгиев

Група ученици от португалският град Аркос са на едномесечна визита в Хасково, като част от големия международен проект по безопасност на храните. Той бе реализиран в България, и в частност в Хасково, от националната федерация на потребителите. В проекта участваха 6 европейски държави, като принципал бе Португалия и както се оказа професионалното училище по хранителна промишленост „Епралима“ в гр Аркос. Целта на проекта е налагане на добри практики за безопасност при производството и предлагането на хранителни стоки.

Като част от проекта, 4 португалски тинейджъра начело с преподавателя Доменико Гомеш, гостува на хасковската федерация на потребителите.

Макар и от хранително училище, децата се оказа че са от специализирана паралелка по право. При хасковските адвокати хасковски кантори те ще принципите на правото и задълженията на младшиге сътрудници в юридическите кантори. Основното обаче е обмяна на опит и опознаване на българската култура. Обмисля се установяване на постоянно сътрудничество с местната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“.

Визитата на португалците продължава до 6-ти май.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини