От х:

Днес в x:

Хасковската Театрална школа покори Берлин

Хасковската театрална школа при Младежкия център покори с изпълненията си партньорите от Берлин и получи покана за следващия театрален обмен през март 2013 година. Младите театрали от областния град бяха в германската столица от 1 до 10 октомври за участие в „Лицата на града“, в който се представят за трета поредна година.

„Домакини на последния от вида градски истории беше дългогодишния ни партньор – неправителствена организация от Берлин с ръководител Марио Зандер“, разказа ръководителката на Театралната школа Румяна Георгиева. "Перфектна организация, изключително интересни уъркшопове – танци, правене на инсталации, заснемане на видеофилм – това бяха творческите задачи на младежите, завършени с оригинален пърформанс", допълни тя.

Всички инициативи в творческите работилници са били провокирани от видяното в Берлин.

„Страните, партньори по проекта, бяха Италия, Естония и Холандия. Много добра симбиоза се получи между младите хора от тези страни и се взе твърдото решение да се прави всяка година по един проект в отделните страни, свързан с изкуството. За пореден път доказваме, че инициативата на Европейската комисия да създаде Програма „Младеж” е изключително ползотворна, особено за младите хора от Югоизточна Европа“, каза още Румяна Георгиева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини