От х:

Днес в x:

Марий Матушев поиска Хасково от Фейсбук. Отключват кметството днес. Преглед на регионалния печат

Марий Матушев поиска Хасково от Фейсбук, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща за 2 страница. Строителният предприемач от Кърджали вече е обявил номинацията си в социалната мрежа Фейсбук. Фирмата му пък също възнамерявала да наложи запор над общинските сметки, защото не е получила парите си за асфалтиране на междублоково пространство на ул. „Георги Кирков”. Първото им дело срещу общината било спечелено, сега било в Апелативния съд в Пловдив.

Предприемачи затварят обекти, отиват на борсата, водещо заглавие на първа страница. Информацията е от сдружението на собствениците и предприемачите в търговските обекти. Само за последните 6 месеца 20 магазина са пуснали кепенци, допълва изданието.

КЗК решава за боклука до месец, друг акцент от първа страница. Жалбата е от фирма „Титан”, която бе отстранена от търга за боклука на Хасково.

Късо изпепели къща в Брягово, водещо на 3-та. Пожар в събота остави петчленно семейство на улицата.

Отложиха делото срещу бизнесмена Кадир, пише още на страницата. Процесът срещу обвинения в радикален ислям Кадир Кадир – на 3 юни.

Ваня от Бисер: Как да не повярвам, че има Бог, след всичко, което ми се случи, заглавие на интервю на 5 страница. Събеседник е Ваня Килова, която преди 4 години преживя операция по трансплантация на сърце. Жената започва работа и благодари на Бог, че живеее втори живот.

Хасково 2 с нов разгром на Ямача, заглавие от спортната сраница. Разгромът е над футболния отбор на село Бисер. 5:0.

По население: Хасково се върна 40 г. назад,  акцент над главата в „Новинар юг”. Констатацията е от интервю с шефа на статистиката Наско Нанев, публикувано на 6 страница.

Ядем си агнешкото сами, водещо заглавие на първа страница. Заради шапната карантина е забранен износът за Турция.

Въглищен прах затрупа две села, друг акцент от 1-ва. Става дума за димитровградските Брод и Злато поле, прахът идва от сгуроотвалите на ТЕЦ „Марица-3”.

Отключват кметството днес, водещо заглавие на 2-ра. Масовата отпуска приключи, от днес общинската администрация отново работи.

Родове се млатиха в „Изток” и Радиево, акцент от 3-та. Униформените ги разтървали, има неколцина задържани.

Ултраси: „Хасково 2” в „А” група, акцент от спортната страница. Феновете били окуражени от победата над „Герганин извор” с. Бисер.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини