От х:

Днес в x:

Хлебари докладват нелегален "колега", запечатват го с полиция

В истински екшън се превърна поредния ден от инспекцията на хасковската Агенция по храните в Хасково. Снощи, около полунощ, инспектори и полиция са запечатали нелегален цех за производство на хляб и тестени изделия в складовата база на Хасково. По неофициална информация, производителят е добре познат на хасковският пазар и работи от години. Наскоро обаче той е преместил производството си на ново място, като това е станало без надлежните разрешителни. Съгласно член 12-ти от закона за храните, обектът е бил затворен за неопределено време. Името на фирмата не бе оповестена от контролните органи.

Предисторията е повече от любопитна. Във връзка със стартиралите от миналата седмица продверки на хранителни обекти, за които Haskovo.net ви информира своевременно, местни хлебопроизводители са подали сигнал до Агенцията по храните, че техен колега работи нелегално. Извънредна проверка в началото на седмицата е потвърдила този факт, като на търговеца е наложена санкция и е издадено предписание. Снощи обаче е инициирана втора внезапна проверка, която разкрила че търговецът си работил без да му мигне окото. Последвало по-тежкото наказание, а именно запечатване на обекта.

Акцията в хранителни и търговски обекти бе стартирана от Агенцията по храните стартираха през миналата седмица. Първата жертва тогава бе търговец, който отнесе 2 хиляди лева глоба за нерегламентирана продажба на 4 кори яйца. Контролните органи предупредиха, че следва инспекция на обектите които произвеждат и разпространяват козунаци и тестени изделия.

Проверките на търговци и производители на хранителни изделия ще продължи ежедневно до великденските празници.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини