От х:

Днес в x:

Тотю се отметна за заплатите, трябвало производство

Тотю Младенов на среща с държавните структири и бизнеса в Хасково

Социалният министър Тотю Младенов би отбой по идеята си за увеличаване на минималната работна заплата. „Трябва производство за да има заплати“ обясни министърът на среща с бизнеса в областна администрация. За миналата година бил отбелязан ръст от 7 % в производството, но евентуално повишаване на заплатите ще се обсъжда в тристранният съвет за национално сътрудничество.

Противоречивите изявления на министъра продължиха. Официалната безработица в страната е 9.52%. Тоест всеки 10-ти българин е без работа. Според министъра, това е добре. Защото през февруари безработицата била 9.78%. Пътят към намалението бил субсидирана заетост, пълноценно използване на програмата „Развитие на човешките ресурси“ с която да се постигне квалификация и преквалификация на служители.

Социалната ни мрежа издържа на кризата, похвали подопечните си министър Младенов. Миналата година била много тежка, но системата за социално подпомагане и обезщетенията за безработица се справили със ситуацията.

Проверки, проверки и пак проверки на всичко които не спазват трудовото и данъчно осигурително законодателство. Борба до дупка с контрабандата-това бил пътя за излизане от кризата. Следобед министърът ще посети хасковската фирма „Донидо“ която била образец на добри трудови практики.

Г.Христов

Безмилостна борба с контрабандата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини