От х:

Днес в x:

Танцуващи с акули (видео)

Джо Ромейро изгря в света на подводното видеозаснемане през 2009 г. с краткия си филм за опазването на акулите "Смъртта на Божествата", отличен с няколко награди. Материалите му са феноменални.

Джо живее в Роуд Айлънд, но пътува доста често, за да прави това, което обича най-много – да снима акули на видео. Следващия му филм показва величествената красота на пелагичните акули и тежкото положение, в което се намират. До голяма степен поради човешката намеса и безотговорност, много видове акули са пред изчезване, ако не се направи нещо, за да им помогне.

Самото споменаване на акули кара хората да изпитват страх и дори ужас. Свикнали сме да ги приемаме като най-бързите и ненаситни хищници. Едва ли някой си представя да бъдат галени по муцуната. Не и след като сме гледали „Челюсти”, не и след последните съобщения за разкъсани в египетски курорт. Но точно това ни показва Джо Ромейро и даже изглежда, акулата отговаря на ласките. Ето и това необичайно, красиво и вероятно все пак рисковано видео.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини