От х:

Днес в x:

Карти на щастието, пенисите и големите бюстове

Хората няма да спрат да се сравняват, да събират данни и да ги представят в графичен вид. Картите, които не се изучават в училище, може да се окажат инересни, поради една или друга причина. Я гледай, и нас ни има там. Какво ли не може да хрумне на една отегчена панда. Сайтът boredpanda.com публикува тези необичайни карти, които други пък са си дали труда да съставят.

Световна карта на големината на пениса
Мъжкото достойнство по света, в сантиметри. Има непроучени територии, но ... българите са класирани добре, близо до световния максимум. 
Data: everyoneweb.com

Световна карта на размера на бюста
Колколкото и да е малка България на световната карта, точката, с която е отбелязана е от най-големите. Приблизително.

 Data: targetmap.com

Световна карта на щастието
Според проучването на Галъп България е на 137 място от 155. данните са от втората половина на 2010 г., сега може и по-надолу да сме.

Количествената оценка на щастието не е така лесна, като сравняването на пенисите и циците. Анкетата на Галъп включва хиляди хора по света в периода между 2005 и 2009 г., за да се измери два вида благосъстояние.

Първото касае общата удовлетвореност от собствения живот на анкетирания. Оценката е от 1 до 10. Следващите задавани въпроси са за това как всеки един се е чувствал след предишния ден. Тези отговори формират показателя "ежедневен опит" - неща, като това дали са се почувствали добре отпочинали, уважавани, без болка и интелектуално ангажирани. Показалите най-високи резултати са били считани за "процъфтяващи" индивиди. Процентът на процъфтяващите хора във всяка страна определя нейното класиране.

За Бога, след Афганистан сме, Етиопия и Камерун. Даже в Ирак, Намибия и Албания са по-щастливи, братя българи (и сестри)

Data: Gallup World Poll (full table of The World’s Happiest Countries)

3. Световна карта на социалните мрежи
Социалните мрежи са новите империи. Ето как си поделят те света след първото десетолетие на 21 век. Има и бели петна на картата, има още какво да се завладява. Иначе нищо ново, facebook за всички, Китай, Русия и Бразилия – всяка със своята си социална мрежа.

4. Световна карта на ядрените електроцентрали
Актуално е, нали?

Data: nuclearinfo.net

5. Световна карта на националните коефициенти за интелигентност

Data: photius.com

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини