От х:

Днес в x:

Убиха треньор по акробатика в Габрово

Треньорът по спортна акробатика и батут Лилян Александров бе убит в понеделник вечерта в Габрово, съобщиха за Дарик от полицията. Произшествието е станало около 19:45 часа.

По първоначални данни мъжът е застрелян с няколко изстрела до кооперацията, в която живее на ул. "Емануил Манолов".

56-годишният Лилян Александров се е прибирал към къщи от събиране на клуба му, бил е причакан и застрелян. Засега има информация, че стрелецът е бил сам, уточни комисар шефът на габровската полиция Денислав Донков пред bTV. Името на треньора се свързва само със спорт и със спортните постижения на Габрово. Търси се мотив за извършеното престъпление. Версиите, по които се работи, са стандартни. Той обучаваше много деца и е високоуважаван човек в града, подчерта комисар Донков, пише БГНЕС.

На местопроизшествието бе ръководството на полицията и окръжният прокурор на Габрово. Огледът завърши около 22:30 часа. Очакват се повече подробности във вторник.

Лилян Александров е женен, има две деца. Той бе избран за най-добър треньор на Габрово за 2009 г. Александров бе наставник и изпълнителен директор на клуба по спортна акробатика и батут "Акроарт", както и селекционер на младежкия национален отбор по скокове на батут. Негови възпитаници са спечелили 22 медала от световни първенства, шампионати на Европа и състезания за Световната купа. Състезателите на "Акроарт" в момента се готвят за международен турнир във Варна, който ще се проведе следващия месец, съвместно с кръг от Световната купа за мъже и жени. Четири момичета от клуба на Лилян Александров участваха на последното Световно първенство във Франция.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини