От х:

Днес в x:

Преглед на основните теми в Смолянската преса днес

„Кръводарители покриват едва 10% нуждите от кръв в Смолян”, е водещото заглавие в днешния брой на вестник „Родопи Вест”.

10 до 15 човека дават месечно кръв в Смолян, което е по-малко от 10% от нуждите на болницата, пише вестникът.

„Граничари хващат мъж без книжка, той сочи, че чака авер в колата”, е друг акцент от заглавната страница.

 50% от  жалбите към EVN оспорват размера на месечната фактура.

„100 грама канабис пипнаха у младежи”, е крими материала от страница трета. Дрогата е задържана при обиск на „Фиат Пунто” на 15 март.

Друг акцент на тема полиция и придстовиншя отчет за дейността на ОД МВР- Смолян през миналата година.

„Школа стоят на тезгяха, рушат се без купувачи”, това е избрало изданието за тема от регионалния живот в Родопите. Статията е посветена на образованието в община Баните, където има най-много закрити училища „Препълнен автобус кара децата от село Оряховец, от училището в Баните обясняват, че правят два курса.

На послесната страница”Родопи Смолян” разкрива интересни подробности  живота на затворника, издирван от 6 години след бягство от пловдивския затвор. Живеел като отшелник по горите и обирал на ред къщи и селски кметства.

„Кризата вдигна кражбите с 50%”, е водещото заглавие в днешния брой на вестник „Родопи Смолян”. Въпреки това Смолянско е е на първо място по най-ниска престъпност в страната за м.г., цитира изданието директорът на ОД МВР- Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

От първата  страница на вестника ще научите и други актуални новини от полицията.

„До 5 години затвор за лихварство грозят Съби „Мистрията”, е водещото заглавие от страница втора. Вестникът дава подробности за започналото дело срещу лихваря, арестуван по акция”Лихварите” за различни престъпления.

На трета страница „Родопи Смолян” трета ще научите повече за новият проект на Областна администрация- Смолян, посветен на превенцията срещу бедствия и аварии в планините.

„30 наши на обучение в програмата „Глобални библиотеки”, четема на същата страница. „Небрежна баба драсна клечката на комшийски имот”, е водещият материал за нарасналите драстично пожари по стърнища и гори.

 Вестникът дава подробности и за визитата на Финландския посланик в Чепеларе.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини