От х:

Днес в x:

Димитровград с още два кабинета за деца със специални нужди

Логопедичен и ресурсен кабинет за деца със специфични образователни потребности бе открит днес в ОУ"Алеко Константинов" в Димитровград. Придобивките са съвместна инициатива на училището, общината и Ресурсен център - Хасково. Близо 13 000 лв. струва изграждането им, каза директорът на училището Дорина Желязкова. Тя преряза лентата, заедно с експертът в образователния инспекторат Александър Никезов и общинския съветник от Димитровград Иван Цонев.

Вече месец 20 деца с говорни проблеми и 26 със увреждания от училището се обучават в кабинетите под ръковоството на трима преподаватели. "Стаите са удобни, разполагат със съвременна техника и нужната помощна литература", разказа логопедът Румен Велков. Според него колкото по-рано започнат заниманията с такива ученици, толкова по-лесно проблемите изчезват.

Преди лентата да бъде официално прерязана, протоерей Георги Тодев от храм "Св.Димитър" отслужи водосвет и пожела успех на начинанието. Кратка програма от песни и стихчета беляза празника в училището. Малчуганите със специфични потребности показаха, че знаят отлично стихче на Дора Габе и си заслужиха аплодисментите на гостите.

Преди по-малко от месец, ресурсен и логопедичен кабинет бяха открити в друго димитровградско училище - "Пенчо Славейков". До края на година с такива стаи за децата със специални нужди ще се сдобият и в СОУ "Васил Левски".

Гостите на тържество в ОУ "Алеко Константинов"
Кабинетите са обзаведени с ярки тонове и са оборудвани с необходимите помагала

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини