От х:

Днес в x:

Милиони мъртви сардини задръстиха пристанище

Калифорнийско пристанище се задръсти от труповете на милиони сардини и тази поредна масова гибел на животински вид шокира американците, предадоха световните агенции.
Една пета от пристанището Кинг Харбър Марин в Редондо бийч е покрита от пласт от трупове на сардини, съобщава БТА. На дъното на зоната има също 46-сантиметров пласт от трупове на риби, твърдят още пристанищните власти.

Според специалисти вероятно сардините са загинали от недостиг на кислород, след като са се озовали заклещени от буря в тясната зона на пристанището.

В последно време в САЩ бяха регистрирани няколко случая на масова смърт на риби и птици, което накара привържениците на теориите за свършека на света да предупредят, че това е индикация за приближаването на апокалипсиса. Сега рибарите са потресени от гледката на рибешките трупове и казват, че никога не са виждали подобно нещо Проби от водата на пристанището са показали засега, че никакви химически вещества не са в основата на новата масова гибел.

Над 5000 птици загинаха над градчето Бийб в американския щат Арканзас около Коледа и Нова година. Труповете бяха намерени из улиците на градчето и според представител на ветеринарните служби било "почти сигурно", че смъртта им е предизвикана от травма.

На 31 декември в река Арканзас, на близо 160 км от мястото на случката с косовете, бяха намерени стотици хиляди умрели риби. Тогава предположението беше, че причината за тяхната смърт е била болест, тъй като само един вид риби беше засегнат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини