От х:

Днес в x:

Звезда от "Стъклен дом" на хасковска сцена

Една от младите звезди от хитовия сериал „Стъклен дом“ Радина Кърджилова ще играе на хасковската театрална сцена на 11 март. Красивата актриса участва в постановката „Живот в три версии”, копродукция на три театъра – Пловдивския, Сливенския и Модерен театър-София. На Радина й партнират Ивайло Драгиев, Георги Вачев и Кристина Янева.

Иска ми се зрителите, излизайки от театъра след представлението, да си кажат: Аз кой съм?Какво правя тука днес на тая земя?Каква е моята функция?Справям ли се с нея , не се ли справям?, казва режисьорът на спектакъла Ивайло Христов.

Авторката на текстна Ясмина Реза споделя : “Пиша много рядко,много бързо и кратко”. Тя е родена в Париж през 1959 г.в семейство на евреи, с баща полуруснак и полуиранчанин и майка унгарка. С първата си пиеса “Разговори след едно погребение”/1987/ получава наградата “Молиер”за най-добър автор. Става световно известна с пиесата си “Изкуство”, с която отново печели наградата “Молиер” и награда “Тони” за най-добра пиеса.

Скандалният режисьор Роман Полански снима филм по пиесата на Ясмина Реза “God of Carnage“,. В лентата участват Кейт Уинслет, Джоди Фостър, Джон Райли и Кристоф Валц. Реза е автор и на три романа, сред които и биографичния”Зазоряване вечер или нощем” за Нкола Саркози, който се преварна в сензация във Франция.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини