От х:

Днес в x:

Кметът невинен за „Дусман”. ОбС прекроява бюджета. Преглед на регионалния печат

Кметът невинен за „Дусман”, обявява в заглавие над главата „Новинар юг”. Новината идва от Пловдив, където Апелативният съд потвърди решението на хасковските магистрати и обяви градоначалника и бившия шеф на „Думан” Тошко Борисов за невинни. Иванов бе обвинен във взимане на подкуп от 5000 лв., а Борисов – в даване на рушвета.

„Република”: до 19 в 1 къща, водещото заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Данните са от статистиката, където периодично събират и обявяват междинни данни от преброяването.

Пневмонии препълниха детско отделение, водещо заглавие на 2-ра. Става дума за болницата в Димитровград, където зачестилите случаите на усложнения след грип сред децата.

Складове и борси под лупа, друго заглавие от страницата. Ще се проверява произходът на зарзавата.

ОбС Хасково ще гледа възражението на областния за капиталовите разходи, пише още на страницата. Комисията по законност допусна до разглеждане протеста на губернатора, с който той оспорва решение на ОбС. С него съветниците узакониха постфактум прехвърляне на пари от едно бюджетно перо в друго, извършено миналата година от кмета. Ако в петък ОбС не потвърди това свое решение, градоначалникът може отново да стане клиент на прокуратурата, защото подобно прехвърляне по закон може да стане само след разрешение от ОбС.

Евродепутати инспектират ГКПП Капитан Андреево, пише още в броя. Двама представители на Европарламента ще проверяват готовността на границите ни за Шенген.

Пепелянката – 50% отровна, заглавие от 6 страница. В публикацията се описват опасните влечуги, изложени в читалище „Заря”.

Долнобелевци срещат 3 март със залп от черешово топче, акцент от 12 страница. Ентусиасти от слето готвят залп за националния празник. Тези самоделки обаче са и доста опасни. Преди години един ентусиаст от Клисура също посрещна 3 март със залп от саморъчно издялано черешово топче, но се наложи да посреща 4 март в болницата.

ОбС прекроява бюджета, реже кметски правомощия, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Многобройни предложения за промени във финансовата рамка за 2011 година внесли членовете на бюджетната комисия. На редовното заседание на ОбС в петък ще е истински цирк.

На пожар назначават доктор в ОАРИЛ, пише в челното заглавие на първа страница в „Марица”. Глад за специалисти анестезиолози изпитва най-тежкото отделение в болницата, признава управителят на МБАЛ д-р Тодор Пандов.

Кметът болен, делото „БИЛЛА” отложено, водещо заглавие на 3-та. Очаква се през април съдът за каже виновен ли е градоначлникът по повдигнатото му обвинение в умишлена безстопанственост.

Волен Сидеров идва през уикенда в Хасково, пише още изданието. Атакистът щял да стяга редиците в партията си за предстоящите през есента местни избори.

Футболът в Хасково здраво затъна в калта, заглавие на материал на 4 страница. Темата е ясна. Време е общината да отдели реални пари за футболна база, призовава авторът.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини