От х:

Днес в x:

Дянков: Изключително недалновидно управление на Хасково. Психиатър загина в челен сблъсък с тир. Преглед на печата

Изключително недалновидно управление на Хасково, цитира в анонс над главата думите на финансовия министър Симеон Дянков „Хасковска Марица”. Министърът коментира дълговете на общината в отговор на въпрос за запорираните сметки. По думите на Дянков задлъжнялостта на Хасково е една десета от общата задлъжнялост на общините в България, което е твърде много като се има предвид, че не от най-големите общини.

Лекар от Димитровград загина в жестока катастрофа, информира още от първа страница изданието.

Отказват личен асистент на умиращо дете, друг акцент от първа страница. Няма лечение за 8-годишния Самир Мерт от с. Козлец, а договорът на майка му като негов личен асистент изтича. От общината, която е администратор на проекта, обещават да намерят решение. Оттам добавят обаче, че са получили 277 молби, а местата са само 49.

Войната кмет-ОбС в нова фаза: запор на пари, акцент от 2-ра. Става дума за вчерашния скандал – фирми на Златко Марчев запорираха сметки на общината. Георги Иванов контраатакува и на свой ред иска запор на Марчев и неговата фирма „Марчела-90”.

Откриха 200 250 кутии нелегални цигари, водещо на 3 страница в броя. Папиросите са спипани на пункта Капитан Андреево.

Пътеводител на мераклията – страницата за душата на общителния човек Щерю Щерев на 4 страница.

Син президент за ГЕРБ, анализ-коментар-прогноза на 5 страница за президентските избори.

Марчев запорира Иванов, Иванов запорира Марчев, интерпертира „Новинар юг” вчерашното заглавие в Haskovo.net. Темата е анонсирана над главата и е водеща за 2 страница.

Психиатър загина в челен сблъсък с тир, водещо на 1-ва. В зверска катастрофа вчера загина димитровградският лекар д-р Веселин Русев.

Дянков: Хасково води недалновидна финансова политика, цитира вестникът думите на министъра на 2 страница.

Обраха българската църква в Одрин, акцент от 3-та. Православният храм бил обран миналата нощ, задигната е кутията с дарения.

Хасковлийка описа измамата с последния роман на Калчев, на 4 страница. Хасковлийката е Славея Иванова, която била стенографка на писателя и сега тиражира спомените си.

Белорускиня бие Диа с псувни, акцент от спортната страница. Ирена Кирянович успяла да бие хасковлийката не без помощта на арогантните си псувни.

Дългите крака на Азра ми пречеха, казва в интервю за изданието Николай Манолов, който спечели турския „Дансинг старс”.

Няма добро и зло – само житейски опит, който учи, това пък са прозренията на Мадлен Алгафари, в поредното й интервю за хасковска медия. На 7 страница.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини