От х:

Днес в x:

Всяко пето такси незаконно. Ловят балъци с обещания за надомна работа. Преглед на регионалния печат

Всяко пето такси незаконно, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”.  Според изданието от 320 жълти коли в Хасково поне 60 са с нередовни документи или направо нелегални.

Електричар пада от 7 метра, мъртъв, акцент над главата на вестника. Текстът е водещ на 3-та. 60-годишният Йордан Йорданов загинал след падане от тавана на тютюнево предприятие, съобщили източници на вестника.

Нина от Защитеното жилище стана възпитателка, чело на 2 страница. Довчерашната обитателка на защитеното жилище в Хасково вече е назначена като възпитател в дом „Марина”. Вестникът проследява съдбата и на останалите от жилището, повечето от тях вече сами се справят с живота, имат работа, а един е студент в Пловдив.

МЗ бави 2 месеца 72 бона за болница, друго заглавие от 2-ра. Става дума за лечебното заведение в Тополовград, което трябваше да получи средства, предвидени за отдалечените райони. Обещанието бе това да стане до края на 2010-а.

Газова бутилка пали хладилник, икона оцеля, спипаха 3400 фалшиви евро, 4-ма закопчани, чиновници висят с 50 бона на НАП, още заглавия от страницата.

Кмет учи на безопасен интернет, акцент от 12 страница. Става дума за кмета на Димитровград Стефан Димитров, който вчера участва в игра с второкласници от града.

Елтехник загина в „Алайънс уан тъбако”, новината за загиналия работник е водеща за „Хасковска Марица”.

Ловят балъци с обещания за надомна работа, челно заглавие на първа страница. Пред вестника се оплакала жена, която решила лично да внесе поисканите й 22 лева. Оказало се, ча на посочения адрес няма и помен от офис на фирма.

Засекретиха бившия ДНА, акцент от 3-та. Дори името на новия шеф на Военния клуб в Хасково било тайна, информация – само след съгласуване с ръководството.

Майка и дъщеря пострадаха при пожар, пише още изданието на 3-та.

Краставици от Гърция и пресни картофи от Египет хит на пазара – темата на 4 страница. Само зелето е българско, четем в текста.

Стефан Димитров: Георги Димитров е работил за България и нейната независимост, заглавие от 5 страница. Повод за коментара е интервю на димитровградския кмет в сайта „Всеки ден”, препечатано ден по-късно в „Новинар юг”. В него градоначалникът твърди, че Георги Димитров е работил за независимостта на България. „Хасковска Марица” се подиграва с невежеството или дебелоочието на кмета и цитира мнения от форумите. В каре пък са дадени факти от коминтерновската деятелност на Вожда и усилията му да превърне България в Съветска република.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини