От х:

Днес в x:

ПМГ с нова дограма, „Васил Левски“ с изолация

Хасковската природоматематическа гимназия ще има нова дограма, а средно общообразователно училище Васил Левски ще се сдобие с външна изолация. Това намерение на община Хасково е заложено в проекто бюджета за 2011-та година. За ремонтите са предвидени 1 млн 517 хиляди лева е видно от програмата за капиталовите разходи на общината за тази година. Финансирането обаче разчита на европейски програми, уточни замкмет Венко Точевски. Според финансовата разбивка, 1 305 620 лв трябва да дойдат от ЕС. Предвидени са 167 500 лв от „други“ източници и само 43 999 лв собствени средства на община Хасково. Проектите по които се кандидатства още не са одобрени. В случай че финансиране бъде отпуснато, ремонтите ще бъдат извършени до началото на новата учебна година.

Хасковската математическа гимназия остана може би единственото училище в града без нова дограма. Причината за забавения ремонт е неуточнената собственост на сградата. По закон сградният фонд е на министерството на земеделието. От години наред се водят процедури за прехвърлянето на имота на общината за да може да бъде извършен така необходимият ремонт. Заради огромният харч на нафта, от училището инвестира миналата година за да мине на газ. ПМГ и ученическите общежития, ОУ „Христо Смирненски“ и гимназията По автотранспорт са между другото единствените обществени обекти които са газифицирани. Със сигурност харча на газ на Математическата е най-голям.

Васил Левски пък държи едни от най-ниските температури в класните стаи през зимата. Школото има дограма, но огромната сграда се отоплява изключително трудно, още повече че парната инсталация е стара и харчи нафта като за световно. Освен външна изолация е предвидено и смяна на парния котел.

Г.Христов

Базата на Математическата отдавна не отговаря на престижа и класата на училището
СОУ "Васил Левски" притежава една от най-големите сгради измежду хасковските училища
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини