От х:

Днес в x:

СДС ще клати ГЕРБ

Георги Шишков /вдясно/ и Димо Стоянов

По-ясно изразено опозиционно поведение в парламента иска от своите представители в НС хасковската областна структура на СДС. Това бе обявено днес на предсконференция от нейния шеф Георги Шишков. Освен това областната организация настоява Националният изпълнителен съвет да проведе изнесено заседание в Хасково, за да дебатира два от най-ярко изразените проблема – състоянието на здравепазването в областта, както и казуса с обезщетенията на беломорските тракийци.

Според Димо Стоянов положението в местните болници е катастрофално. В отдалечените райони хората на практика са лишени от медицинска помощ, особено когато става дума за спешни състояния, които изискват незабавна намеса на лекар.

Проблемът с обезщетенията на беломорските тракийци пък е, че сроковете са изтекли, но не по вина на хората. Много от тях са получили документите си със съответните заверки едва след края на срока, уточни Стоянов. За решаване на проблема обаче са необходими законодателни промени.

От СДС разпространиха и специална декларация, в която сините се разграничат от двете форми на популизъм – на Георги Първанов и на Бойко Борисов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини