От х:

Днес в x:

Огнеборци свалят коте от покрива на „Даймонд Плаза”

Котката на покрива на "Даймонд Плаза" /в кръгчето/

Котка, озовала се на покрива на хотел „Даймонд Плаза”, мобилизира пожарната в спасителна акция тази сутрин в Хасково. Палавият домашен любимец от женски пол, с характерното име Маца, е собственост на Янко Манолов, шеф на общинската фирма „Паркинги и гаражи”.

Четириногото изчезнало от апартамента още снощи. Тази сутрин Янко Манолов и съпругата му Елена предприели паническо претърсване на района. Открили Маца на покрива на хотела. Животното се било хлъзнало по перваза и се озовало на самия край на покрива. Гледката втресла семейство Манолови.

Първият номер, на който позвънили, бил 112. Оттам любезно им обяснили да звънят на 160. От 160 пък (пожарната), на свой ред се оправдали, че нямат стълба.

В отчаянието си семейство Манолови позвъни на Haskovo.net.

Последваха кратки дипломатични преговори с шефа на пожарната Николай Вълчев, който влезе в положението на разстроеното семейство, и изпрати на мястото екип огнеборци. Те разпънаха на тротоара платнище и зачакаха котката да падне в него. Котката обаче не прояви никакво желание да скача от петия етаж, въпреки настоятелните молби и примамки от наземния екип.   

В този критичен момент обиграно пожарникарско око забеляза близко прозорче, откъдето с подходяща дипломация котето би могло да бъде примамено и прибрано. С деликатната мисия се нае Елена Манолова, която успя да доведе операцията до успешен край и след няколко минути гушна котето в скута си.

Минути след щастливия край на драмата от ъгъла се показа и екип на „Гражданска защита”. Защитниците обаче само огледаха периметъра, прецениха оперативната обстановка като задоволителна и си тръгнаха. Не стана ясно кой ги е повикал.

Тодор Кръшков

И отблизо
Разстроеното семейство Манолови обикаля около хотела
"Мацо, скачай!". Маца обаче не ще
Триумфът на дипломацията - Маца в обятията на стопанката си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини