От х:

Днес в x:

Орфейци искат паркинг вместо градинка. Гришо пише историята на тениса. Преглед на регионалния печат

"105 орфейци искат паркинг в градинка", водещо заглавие в "Новинар Юг". Жителите на блок 22 в квартал Орфей дори си спретнали и подписка с цели 105 имена в нея. Искането до общината е да им изгради паркинг в зелените площи край блока. Иначе нямало къде да си оставят колите. Повод за петицията са масовите глоби наложени преди дни от КОРЗ. Тогава общинските служители натресоха актове на 30 автомобили паркирани по тротоари или в зелени площи.

Любопитното в случая е, че орфейци искат от зелена площ да стане паркинг. Няма журналист в Хасково, който да не е правил материал за недоволството на орфейци, че нямат зелени площи или такива са застроявани в гаражи или паркинг!!! Сред гениалните предложения на блок 22, са техните лични автомобили да спират БЕЗПЛАТНО на частния паркинг пред съседния блок. Което ще обезмисли идеята му да бъде частен.

Наскоро един чужденец в България смаяно запита, вие в Хасково, като си купувате коли имате ли гаражи за тях?! Уместен въпрос без отговор. А както е тръгнало, скоро някой ще поиска хеликоптерна площадка, защото е решил че има право на по-удобно транспортно средство. Така де, къде човек да си паркира хеликоптера?

"РИОКОЗ: Хепатитът затихва". Затихва ама друг път. 22 приети за почивните дни и 5-ма вчера до обяд са твърде далеч от затихване. В случая вестникът цитира шефът на регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев. РИОКОЗ обаче не работи в събота и неделя и според тях светът спира да се върти, а хепатитът стихва.  Де да беше същото и за инфекционистите в болницата.

"И Темида не пусна Марашев във вилата му". Хасковският административен съд отхвърли без право на обжалване, молбата на бившия шеф на свиленградската митница Стефан Марашев, срещу забраната му да си ползва имота в Ставри Димитрово. Имотът първо бе узаконен, после РДНСК отмени узаконяването и от октомври, Марашев не може да си влиза във виличката. Горе долу оттогава не е и шеф на митницата. Днес Темида разглежда още три казуса, сред които най-интересния е на министърът на веселбата Парко Паришев.

"Обратен прати шофьор в болница" В името на лаконичността, крайно двусмислено заглавие. Всъщност обратен завой изпрати тоя който го е направил в хирургично отделение на хасковската болница. Това е 58 годишният Юсеин Кармазъ, който решил да завива наобратно по бул. Васил Левски близо до бензиностанция Микраж. Мерцедесът му обаче нацелил движеща се Селика. Макар че я ударил в шофьорската врата, Мерцедесът останал без предница, шофьорът в болница,  а Тойотата на 18 годишен ученик-леко поогъната.

За десерт: "Хасковлия пренаписа историята на BG тениса" на страница 6-та и 7-ма за триумфа на хасковлията Григор Димитров на Големият шлем в Австралия. "Аустрелиън Опън" в момента е спортното състезание с най голяма аудитория в света, която аплодира българинът. Той поднесе една от най-големите сензации в първия ден на турнира като изхвърли 38-я в ранглистата Андрей Голубьов и стана най-усепшния български тенисист на всички времена.

Следва да добавим за някои-Григор Димитров е от Хасково. Тази година завърши тукашното спортно училище. Баща му още работи в местния тенис клуб. Григор стана тенисист в Хасково, преди да отиде в Муратоглу.

То и свети Петър се е отказал от Исус но поне под страх от смъртон наказание. |Никой не притиска хасковлии чак така, че да вдигат ръце от момчето. Върхът на незачитането бе, че най-известния български спортист в момента и със сигурност най-известния хасковлия по света, само преди две седмици бе низвергнат на 5-то място в анкетата за най-добри хасковски спортисти. Мда, умно.

"Бюджетът на Свиленград изпълнен на 115 %", водещо заглавие в "Хасковска Марица". Хвалбите са на местният данъчен Живко Великов. Вместо заложените приходи от 918 хиляди, общината е събрала 1.102 млн лв. Скача събираемоста на данък сгради и данък МПС, но най-много, 150% на данъка за придобиване на имущество по възмезден начин. Изобщо събираемостта на местните данъци в Свиленград е за пример.

"Вадят на светло парите от наеми" челно заглавие. Същността на поредната дзанъчна реформа се състои, че вече наемателят ще плаща данъкът върху доходите от наем. Досега естествено това трябваше да плаща наемодателят, но практиката показва че почти никой не се отчита на държавата за получаваните наеми. Затова, гениалната идея била да се накара наемателите да внесат 10 % от размера на наема който плащат на своите хазяи. Остатъкът пък се умножава по данъчната ставка от 10 на сто и така се определя размера на дължимия данък, който вече се дължи от самия хазяин.

Естестевно внесените авансово 10% се приспадат от това което дължи наемателя на хазяина.

"Орфейци: кмете къде да паркираме?", над главата на вестинка. Същата тема, за подписката на жителите на блок 22.На страница 2-ра, подробности.

"За 30 минути -две катастрофи в Хасково" водещо на 3-та страница. Софиянец изправи завой и помете три коли на околовръстното, Мерцедес с неправилен обратен завой помете кола на ученик по бул. Васил Левски. Слава богу, няма жертви.

"Себахтин Исмаил: Доган ще е лидер до следващата конференция". Според хасковския бизнесмен, Ремзи Осман, Лютви Местан, самия Касим Дал, че и Юджел Атила ще го заместят като лидер на партията. Атила щял да се справи, смята Исмаил. Той обаче допълни, че прави прогнозата на базата на думите на Сокола, че сам ще се оттегли. Тоест ако Доган реши да остане, никой няма да го бута, защото "никой не може да разцепи структурите на ДПС".

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини