От х:

Днес в x:

Подпалиха председателя на Обс Минерални Бани

Нищо не бе останало от 15 тона тютюн

Пожар, вероятно умишлен, изпепели половината от годишната продукция от тютюн на Муса Чолак-председател на общинския съвет в Минерални бани. Огънят лумнал към 1.15 тази сутрин в складът му в Караманци и за кратък период изпепелил 15 тона табак. Сериозно пострадал е и огромния склад с размер 500 квадрата. Част от покрива бе паднал, дървената конструкция бе изпепелена.

Според бащата на Муса, Юсуф Чолак, няма как складът да се е самозапалил сам. В него е нямало прекарано електричество,от което евентуално да е възникнало късо съединение.

Братовчедът на Чолак, Али Керез направо предположи че някой е хвърлил огън в предната част на склада, където били складирани бали със слама. Нататък положението било неспасяемо, изсушения тютюн гори като барут. Няколко низи били спасени от хората на фамилията дошли в среднощ да гасят пожара. Добре че половината тютюн е в други складове, въздъхна Юсуф.

Потушаването на огъня станало възможно едва след пристигането на три коли на минерално банската и хасковската пожарни служби овлядяха огъня. Една кола дежуреше пред склада и през днешния ден.

Хората от селото не се съмняваха че склада е запален. Никой обаче нямаше идея от кой. Полицията разследва инцидента.

Г.Христов

Бащата Юсуф Чолак бе убеден че пожарът е умишлен
Пожарна дежуреше през деня
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини