От х:

Днес в x:

Димитровградчанин - ченге №2 на България

Полицай Деян Делчев от РПУ Димитровград

Полицаят от Димитровградското Районно управление Деян Делчев бе определен за №2 на България сред униформените в годишната класация на МВР „Полицай на годината“. Служителят в група “Опазване на обществения ред” в сектор “Охранителна полиция” спаси живота на свой колега, който получи токов удар, при изпълнение на служебния си дълг. Навремената първа помощ оказана от полицай Делчев спасява живота на партньора му Мирослав Марков, който получава обгаряния и губи съзнание от токовия удар.

Инцидентът се случи в края на април тази година, при разследване на сигнал за кражба на димитровградската ЖП Гара. На полицай Делчев бе изказана служебна благодарност от областна дирекция полиция-Хасково.

Днес полицаят-герой от димитровград получи лично наградата си от министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пищна церемония в НДК. Деян Делчев е бил награден с марков лаптоп.

Преди него в класацията е контратерориста комисар Валентин Цоновски от ГДБОП за осъществяване на операция „Наглите“.

4 индивидуални и 4 колективни награди раздаде министър Цветанов на заслужили полицаи. Със специални награди  – пистолет “Аркус” -  бяха отличени петима полицейски служители за проявени висок професионализъм, качества и умения в борбата с престъпността.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини