От х:

Днес в x:

123 857 минали през данъчното в Хасково за 11 месеца

123 857 клиенти са обслужени в офиса на НАП в Хасково за първите 11 месеца на тази година, пресметнаха от данъчното. Най-натоварено е било по време на кампанията по подаване на годишните данъчни декларации. През февруари например през салона за клиенти са преминали 17 002 души, а през март – 16 518 души. Пак тогава средното време за обслужване на клиент е достигало 9-10 минути, тъй като едно упълномощено лице е подавало по няколко данъчни декларации на познати с цел да се спази законовия срок. През останалото време на годината, извън кампанията, средното време за обслужване на клиент пада до 3-4 минути.

Трите най-търсени услуги в Офиса тази година са: подаване на данъчни и осигурителни декларации, изясняване на здравен статус и издаване на удостоверения. 42 000 души са посетили Офиса, за да подадат декларация – данъчна или осигурителна. Близо 20 000 пък са клиентите, които са се интересували от здравния си статус. Само през септември например когато НАП агитира новоприетите студенти да проверят здравните си права, през гишетата за здравен статус в Хасково са преминали 2 084 души.

Преброяването на клиентите, посещаващи офисите на НАП и регулирането на времето за тяхното обслужване стана възможно с въведената в приходната администрация Система за управление на опашките. В Хасково тя заработи през 2008 година. Чрез нея всеки гражданин получава талон с пореден номер, което елиминира пререждането между клиентите, а натовареността може да бъде наблюдавана, така че в пикови моменти своевременно да се разкриват нови гишета.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини