От х:

Днес в x:

Данъчните пускат злато на търг

36 кг благородни метали под формата на накити, хванати от митничарите край Свиленград при опити за контрабанда, пуска на търг Националната агенция за приходите. Продажбата им ще се извърши този петък,17-ти декември, в сградата на НАП Пловдив на ул.”Скопие” №106.

Кандидат-купувачите ще спорят за 34 кг златни и 2 кг сребърни бижута, като очакванията на приходната администрация са от продажбата им да постъпят над 1 милион лева в бюджета.

Изделията представляват пръстени, обеци, брошки, гривни, колиета и дори златни часовници. Съдържанието на злато е различно – преобладаващи са 14 и 18 каратовите бижута, но не липсват и 22 каратови, които са с 91,6% злато и само 8,4% примеси.

Днес е последният срок, в който желаещите за участие в търга трябва да внесат депозит по банковата сметка на НАП Пловдив. Депозитът е аванс от 20% от началната цена на групата накити, за която кандидат-купувача смята да наддава. Ако не спечели търга, депозитът се връща.

НАП напомня, че в подобни продажби участие могат да взимат само частни лица и фирми, които притежават лиценз от Министерството на финансите, издаден съгласно Валутния закон.

В резултат на предишния търг, организиран от НАП Пловдив, на златни и сребърни накити, отнети в полза на държавата, в бюджета постъпиха над 1,6 милиона лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини