От х:

Днес в x:

Промоция в синята зона. Губим 70 млн. евро. Преглед на регионалния печат

"Декември безплатен в синята зона при годишен абонамент" заглавие от първа старница на "Новинар Юг". За промоцията съобщили вчера от ОП" Паркинги и гаражи". Всеки който си купи годишен стикер от 360 лв, ще спира на аванта през декември.  Месечните са 50 лв. Подаването на молби за стикери става в офиса на "Паркинги и гаражи" в малък бизнесцентър.

На последното си заседание общинските съветници обявиха скобите в синята зона за незаконни. |Самата синя зона обаче не бе поставена под въпрос. Тоест там ще продължи да се глобява за неправилно спиране.

"300 хиляди кубика сгурия от "Миньор" за "Тракия"  Най накрая намериха приложение на огромните купове сгур край Димитровград. Те се използват при строежа на автомагистрала "Тракия". Оказва се че остатъкът при миньорските дейности е суровина с която се насипва трасето на магистралата, след като от него се отнеме хумусния слой.

"Областта се тъпче в два храма за Никулден", заглавие над главата на вестника. Православното недоразумение-да се забрани яденето на риба по Никулден ако не си черкуван в храм с името на "Свети Николай Чудотворец" се разглежда и на страница 2-ра. Оказва се че в цялата област има само два храма на Чудотвореца-в Симеоновград и край село Сърница.  Ако областа не мине оттам рибата ще им е разрешена в събота и неделя, но не и понеделник когато е Никулден. Така поне е записано в православния календар. "40 години съм поп, такова нещо не съм чувал" потресен е харманлийският свещеник отец Атанасий. Недоумение изразиха и от Хасково, където архийерейският наместник отец Антоний бързичко разреши казуса. Може да се яде риба.

"Търсим сервитьорки, често значи търсим проститутки". ОБширен материал на стр 6-та с претенцията да бъде "кратък пътеводител на платените любовни услуги в Хасково". Друг път. Четивото върви като приказка-някой бил казал, друг бил чул, за трети случай разказали съседи, за други се научило от "собствени" източници. ЕДинствено сигурно е нещо, което сами можете да видите-мястото около бизнесцентъра и дамите които са денонощно там. Според вестника-тарифата им била от 10 до 30 лв.

"Изгубихме 70 млн евро по ИСПА за жп линията до Свиленград" чело на "Хасковска Марица". Очакваното от лятото отказване на "Асталди" от проекта стана факт. Италианската фирма строител на трасето, се оттегля заради фатално закъснелия срок-програма ИСПА изтича в края на годината. Проектът ще бъде трансформиран от 162 млн евро до 68 млн за следващата година. Ще бъде търсено финансиране по оперативна програма "Транспорт" на ЕС.

Според вестника виновен за това е кметът на Димитровград Стефан Димитров.  С административни хватки и бавене на сторителни разрешителни, той протакал проекта. Къде точно е файдата на Димитров от провалянето на проект по програма ИСПА не е посочено. Напоследък димитровградския кмет  само дето не е виновен и за второто пришествие, според "Марица".

"Интересчии в основата на новото мнозинство в Обс" Обширно предъвкване на темата за преструкторирането на хасковския общински съвет. Кой къде отишъл и в коя посока завил. Не се дава обяснение защо, съветниците не са и питани. Заключението след страница труд е, че сигурно има договорки за сформиране на това мнозинство. Ами някак си го подозирахме и ние.

"Полицията влиза в баровете, дебне за малки купонджии" водещо на страница 3-та. За засиления контрол по време на празниците-кой какво пие и на колко години е.

"Бавят пари за обучавани по проекти", водещо на страница 2-ра. Продължение на темата с пералнята. По проект за обучение на безработни, един такъв безработен бе заложил семейната пералня за да си плати курса, после парите закъснели с месец. Та закъснението продължава и сега и други като човечеца с пералнята са опарени. Защо тия пари се бавят е непосилен въпрос за Агенцията по заетостта. Вече втори ден не могат да му намерят отговор, отбелязват иронично от вестника.

Това бе всичко по интересно от местната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини