От х:

Днес в x:

Григор победи Кравчук в Хелзинки с 2:1

Григор Димитров и Константин Кравчук играят при 2:1 сета (6:3, 5:7, 7:5 ) в Хелзинки.Българинът успя да пробие руснака в четвъртия гейм на първия сет.

Димитров водеше с 40:0, но позволи Кравчук да стигне до 40:40. С два страхотни ретура той затрудни сервиса на руснака и го проби за 3:1. До края на гейма двамата си взимаха подаванията и така геймът завърши 6:3 за Димитров.

Вторият гейм започна ужасно за българина, който допусна пробив. Кравчук поведе с 3:0. Димитров оправи играта си и спечели своето подаване. След това българинът направи поредния си подвиг и в деветия гейм успя да върне пробива на Кравчук. Така Григор стигна до 5:5. Но след стархотна игра на руснака той успя да спечели сета със 7:5.

Третият сет започна равностойно. Двамата взимаха безпроблемно подаванията си до 4:4. Тогава Григор имаше чудсна възможност да пробие, но го пропиля. При 5:5 българинът все пак постигна пробив. Това бе достатъчно той да спечели гейма със 7:5 и съответно мача с 2:1 сета.

На четвъртфиналите Григор Димитров ще срещне Юлиан Райстер. Немецът е на 24 години, намира се на 113-та позиция в ранглистата. Двамата са играли веднъж, като това става през 2008 г. на квалификациите на АТР турнира в Базел, а мачът завършва 6:2, 6:2 в полза на Райстер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини