От х:

Днес в x:

Григор изравни рекордното си класиране

Григор Димитров се изкачи с две позиции до №112 в АТР ранглистата и по този начин изравни рекордното си класиране в нея.

През тази седмица Димитров играе на чалънджъра с награден фонд 106 500, където в първи кръг ще срещне водача в основната схема Тобиас Камке, предаде tenniskafe.com.

При победа хасковлията ще подобри най-доброто си класиране, тъй като няма да защитава точки от миналата година.

Втора ракета на България продължава да е Тихомир Грозданов (№564 в света), а трета е Димитър Кутровски (№579). Динко Халачев претърпя спад от цели 199 места и вече е 1,507-ми, а в класирането на останалите родни тенисисти няма сериозна промяна.

Цветана Пиронкова запазва 35-тата си позиция, а втора ракета на България от тази седмица отново е Диа Евтимова, която се изкачи с три места до №255. Елица Костова е 258-ма, но от следващата седмица ще се добавят точките от турнира в Нова Зеландия и ще се изкачи с близо 20 места.

Надежда Василева напредна с 66 позиции до №820, а в класирането на останалите български тенисистки няма сериозни промени.

В Топ 10 както при мъжете, така и при жените промени няма, тъй като през миналата седмица турнири не се играха. При дамите класирането ще се запази по този начин до края на годината, докато при мъжете ще настъпят сериозни промени след края на Мастърса в Лондон.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини