От х:

Днес в x:

Пребиха ученик пред Дървото. Десният Димитров на крака при Гоце. Преглед на регионалния печат

Пребиха ученик пред Дървото, акцент със снимка от първа страница в „Новинар юг”. Новината за вчерашния побой в хасковската гимназия е водеща и за двете регионални издания. Според „Новинар юг” предстои пребитото момче Неджатин да бъде освидетелстван от съдебен лекар, тогава ще стане ясно какво обвинение ще получи 20-годишният бияч Венцислав Вълков – за средна или за тежка телесна повреда.

Арестуваха 2-ма с дрога за 7 млн. лв., водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Двамата били арестувани от турската полиция между Одрин и Капъкуле. Според източници на изданието те са Ангел Мавродиев и Димитър Теохаров, единият от Любимец, другият – от Свиленград.

Темата за президенсткото АБВ също е водеща за двата местни вестника. Нямаше проект АБВ, казва за „Новинар юг” кметът на Димитровград Стефан Димитров.

72 длъжници със запорирани сметки, пише в акцент на 2 страница в „Новинар юг”. Общинското данъчно има да събира над 4 млн. лв.

Мъри приет в Спортното с допълнителен изпит, обширен текст на фолиото.

Заграбен църковен двор в Болярово стига до Страсбург, анонс над главата на „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 5 страница. Става дума за парка до храма, който е даден под наем от общината. Управата в Хасково е актувала терена като общински, но преди години той е бил собственост на църквата, твърдят боляровци и търсят правата си в съда. Няколко инстанции вече са се произнесли в полза на общината, затова съкварталците смятат да стигнат до съда в Страсбург.

Десният Димитров на крака при Гоце, другият акцент от първа страница в броя. Стефан Димитров, който е член на дясната партия ССД, присъствал вчера на учредяването на президентското движение АБВ в столицата. Няма как да откаже човек, когато го кани президент или премиер, обяснява Димитров.

Ивайловград брани незаконите бараки, акцент от втора страница. ОбС гласувал декларация да не се бутат незаконните постройки на брега на язовира, в града вървяла и подписка. Хората впрочем имат и своите аргументи – определената кота 130.75 за заливна зона била нереална, защото е по-висока от язовирната стена. Става ясно, че по проект стената е трябвало да бъде със 100 метра по-висока от сегашната, но навремето се отказали, защото водата щяла да залее рудниците около Маджарово.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини